top of page

Hipermetropia

HIPERMETROPIA


La hipermetropia és el defecte refractiu més freqüent en els nens. Aquest defecte passa perquè els raigs de llum enfoquen darrere de la retina a causa que l'ull és massa curt o que té poc poder d'enfocament .


En els nens és normal cert grau de hipermetropia que no requereix correcció ja que els és possible compensar-ho de forma natural amb l'acomodació ( capacitat de canviar la forma del cristal · lí, la lent natural de l'ull, mitjançant la contracció del múscul ciliar ) .


L'evolució de la hipermetropia sol ser, inicialment, cap a un discret augment i posteriorment, en l'època de major creixement corporal, cap a la disminució .


Quan el defecte és important produirà problemes de visió borrosa o mals de cap relacionats amb l'esforç visual i, ocasionalment, un tipus especial d'estrabisme ( estrabisme acomodatiu ) ; llavors serà necessària la correcció òptica amb ulleres. Més endavant , a l'edat apropiada , també pot ser corregida mitjançant lents de contacte o alguna tècnica de cirurgia refractiva com LASIK o ICL .

bottom of page