top of page

Miopía

MIOPIA


La miopia apareix quan els raigs de llum enfoquen davant de la retina. Això pot ser degut a que l'ull sigui massa llarg o bé a que tingui una excessiva capacitat d'enfocament , generalment motivat per una excessiva curvatura de la còrnia. Aquest defecte pot aparèixer a qualsevol edat encara que el més freqüent és que ho faci en l'època de major creixement corporal. També, encara que més rar , pot estar present des del naixement i, igual que els altres defectes refractius , té un component hereditari important . Un grup de nens amb especial risc de presentar miopia són els nens prematurs .


L'evolució de la miopia sol ser cap a la progressió i el més habitual és que s'estabilitzi cap als 20 anys d'edat , encara que no són excepcionals els casos en què l'augment continua a partir d'aquesta edat o després d'algun període d'estabilització .


Aquest defecte es pot corregir amb ulleres o amb lents de contacte, depenent del responsable i acurat que sigui el nen. Més endavant, si el defecte ja s'ha estabilitzat , hi ha l'alternativa de la correcció amb tècniques de cirurgia refractiva com LASIK o ICL .

bottom of page